Har du huvudvärk eller sover dåligt? Kanske har du dåligt bett.

Bettskena östermalm

Individuellt anpassad Bettskena i Stockholm

Om man har problem med huvudvärk på morgonen, trötta och spända käkar, ömhet i nacke och axlar eller ömhet i en eller flera tänder kan det bero på att man har gnisslat eller pressat tänderna under natten. En individuellt anpassad bettskena bidrar till att käkmusklerna slappnar av och därav uppnås en avlastning av käkleder och nackmuskulatur.

Ibland upplever man inga symptom alls men vi kan se på tänderna att de är nedslitna pga just tandgnissling, en individuellt anpassad bettskena kan då användas för att undvika fortsatt ”tyst” nedslitning av tänderna. Efter att käkmuskulaturen har slappnat av kan man i vissa fall utföra en bettslipning för att uppnå optimal jämn belastning av samtliga tänder. 

Huvudvärk

Perioder i livet kan vi lida av huvudvärk på grund av tandgnissling eller tandpressning som ger upphov till nedslitna tänder eller spända käkar och käkmuskler. Att ha ett bra bett är nödvändigt för att slippa besvär i vardagen. Orsaker till dessa problem har ofta att göra med olika livssituationer där stress av olika slag är vanligt förekommande, men det kan också vara medärvt.

bettskena

En bettskena kan oftast ta bort spänningshuvudvärk och minska slitaget på tänderna som uppstår vid tandgnissling. Vi kan även i vissa fall föreslå att man slipar vissa tänder för att få ett så rent bett som möjligt.